Dzięki Testowi MRT możemy poprawić nie tylko ogólne samopoczucie i utrzymać prawidłową wagę ciała oraz zdrowy wygląd, ale przede wszystkim móc zredukować ryzyko wielu chorób, w tym nowotworowych i autoimmunologicznych.
Test MRT jest najnowszym i najbardziej dokładnym testem krwi określającym stopień nadwrażliwości na pokarmy, składniki leków i dodatki do żywności.Badania naukowe potwierdziły, że MRT jest najdokładniejszym i najbardziej wszechstronnym testem na nadwrażliwość na pokarmy i dodatki do żywności.
Istotą testu MRT jest pomiar całkowitej objętości komórek immunologicznych krwi oraz całkowitej objętości płynu pozakomórkowego i porównywanie tych wartości po ekspozycji próbki na kolejne antygeny (pokarmy i dodatki chemiczne). Pozwala na zaplanowanie indywidualnej diety z tych pokarmów, z którymi test jest ujemny.
Reakcje znaczące (należy całkowicie ostawić z diety) są zaznaczone kolorem czerwonym, umiarkowanie reaktywne (należy ograniczyć w diecie) to kolor żółty, a reakcje nieznaczące oznaczone są kolorem zielonym (należy jeść bez ograniczeń). Wszystkie pomiary dokonywane są przy użyciu opatentowanej metody pomiarowej, najdokładniejszej z obecnie dostępnych (Ribbon technology).
Poniżej - przykład części wyników testów krwi MRT 170: